Selasa, 3 Mei 2011

GEGARAN SEBELUM HUJAN

Hanya berselang sehari selepas trip mengilat diBintuka pada sabtu bersama Cikgu AB, saya kembali beraksi dan kali ini bersama Mr. Awgku dan destinasi kali ini adalah di Sg Belipat. Oleh kerana trip ini dijalankan secara mengejut, kami sudah agak lewat sampai ke destinasi casting dan sesi hnaya bermula sekitar jam 10.30 pagi. Sasaran pertama adalah untuk megilat di Sg Kaku. Kondisi air yang tidak sesuai dan terlampau tinggi membuatkan kami hanya sempat casting sekjap sahaja dan berpindah spot.Seterusnya kami mencuba mengilat di kawasan berbatu sekitar Pulau Sari dan selepas itu baru lah air bergerak surut dan kemudiannya kami menuju ke Sg Belipat. Di bawah adalah rentetan peristiwa yang berlaku semasa trip mengasting semalam. Selamat membaca.

1 KUALA LAWAS yang masih keruh airnya.2 KEINDAHAN PULAU SARI yang mempunyai tebing berbatu juga sesuai untuk spot casting dan popping

4 RAKAN CASTER LAWAS Mr. Jaya dan partner berusaha memujuk spesis yang ada di perairan berbatu Pulau Sari
8 BABY MJ juga tidak mahu ketinggalan9 LAGI BABY MJ tergoda oleh TDD07 GF11 HUJAN LEBAT 2.30petang menyebabkab sesi ditamatkan lebih awadari biasa.Hasil keseluruhan trip kali ini, 4 MJ termasuk 3 MJ junior, 1 baby GT, 1 titir, 3 kerapu dan seekor siakap cilik.

Sekian sahaja laporan trip dan jumpa lagi pada sesi akan datang.

1 ulasan: