Isnin, 27 Disember 2010

PENCASTER BARU

Trip mengilat yang awalnya dirancang bersama Cikgu Asneh akhirnya diubah memandangkan terdapat kawan baru iaitu Cikgu Ruzlee yang baru berjinak dalam arena casting. Setelah keputusan dibuat, maka pada 23/12/10 yang lepas, kami memutuskan untuk mengadakan sesi mengilat bersama 2 ornag lagi pencaster iaitu Cikgu Karim dan Cikgu Asneh. Kami bertolak dari Beafort lrbih kurang jam 5pagi menuju ke jeti hj Kumit dan sampai dijeti lebih kurang jam 5.45 pagi. setelah selesai memunggah kelengkapan, akhirnya kami bertolah menuju ke destinasi casting, manakala bot Cikgu Karim dan Cikgu Asneh menuju ke destinasi pilihan mereka sendiri. Walaupun keadaan air agak kurang memuaskan akibat hujan yang berterusan sejak beberapa hari, namun kami teruskan juga memandangkan trip tersebut lebih kepada trip pendedahan kepada suasana casting boatbase kepada cikgu Ruzlee.

Caster baru...welcome to the world of castingStrike di awal pagi.

BAby GT


Cikgu Ruzlee yang masih belum yakin dengan cara sidecast, terkejut dengan strike pertama.Tahniah Cikgu..

MJ Strike Pertamaclose upWalaupun masih belum lancar dengan Round reel, Cikgu Ruzlee makin menjadi....

Strike KerapuStrike lagi...steady Cikgu Ruzleedia lagi....Baby....MJ kedua Caster baru...TERJUMPA SARANG BURUNG.

Sesi pagi memang enjoy, setelah mencuba dibeberapa anak sungai, aktiviti kami terhenti dalam lebih sejam akibat dari reel Cikgu Ruzlee menjadi sarang burung.....sabar Cikgu...itu perkara biasa untuk new caster...
Setelah aktiviti diteruskan, beberapa ekor lagi berjaya dinaikkan.

Kerapu
Baby GTUmpak aka Garut pun tak ketinggalanhasil Keseluruhan trip kami, setelah menamatkan sesi casting jam 4.30ptg..
Tahinah kepada Cikgu kerana berjaya menewaskan 2 MJ pada trip pertama castingSekian laporan trip kali ini...jumpa lagi di lain masa..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan